kata-ganti-orang-pertama

Thanks to my bestfriend, Cido , who has been very generous on introducing blogspot to me. Blogging is a hard task for me. Yes, I have my own primbon (my disclose diary), I love to write and read other people's blog. But the problem on blogging for me is the kata-ganti-orang-pertama in Bahasa Indonesia. I've tried the word 'saya' but it ended like sok-tau, and then I tried 'aku' since in reality I almost always use that word but my entry looks like 'manja punyak' afterwards, I tried 'gue' aahh.. dont like it.

Sometimes it is easier to write in English cos the only option is 'I' or 'Me' but then again, my Common Law Reasoning and Writing professor told me that my English is weak. Alas.

So, I guess I will eliminate the use of kata-ganti-orang-pertama or try to write on stronger English?

Whatever it is.. Feel free to come.. Welcome.. welcome

6 comments:

astried&benget said...

gmn kalo eike? hihihi... kaya banci? :p pdhl lungsuran dr belanda punya bahasa. ya, saya, aku, gwe, kalo aku mah campur aduk aja beb. yg mana yg enak aja, toh kan ini blog punya sendiri. suka2 deh. ;)

aku baru sadar kalo tnyata dirimu udh posting..maap :p WELCOME!

Neng MarJie said...

hahaha..tp blog nitnit lebih jelas deh kyana drpd punya akuna haha..blog si cido jg lebih jelas dr eijk punya haha...
ahhh biarin yaa..spt kata kamu en cido blog sendiri ini, suka2 postingannya :( tp kok punya aku jd tkesan muanjaa ya :( uhuhuhu...
nitnit...ajarin aku mposting sumthing bermutu! hahaahaahahaha....

love happens said...

HAHAHHAHAHAHHAHAHA.... JORIEEE!!!! kamu ada ada ajalah HAHAHAAHHAHAH.... Multiply aku jg pake aku... ihihihihih dan disini jg pake aku koks... jorie jorie emang di postingan aku ada yang bermutu gitu? satupuun? HAHAHAH kagee adeeee...

therese-ria said...

mba Nita,

salam kenal ya. aku baru mulai nge blog nih, dan jg suka bingung dgn kata ganti orang pertama. aku ngutip dari posting mba nita ya

Nita said...

Halo theresa, I'm surely gonna be ur loyal blog reader! Aku akhirnya nyoba utk eliminate kata ganti pertama n mencoba membuat nama pena hahahaha :)

Anonymous said...

cheap herbal viagra viagra suppliers in the uk viagra online no prescription womens viagra how to get viagra buy generic viagra super viagra pro viagra no prescription what is generic viagra buying viagra in uk suppliers of viagra female use of viagra cheap viagra tablets buy viagra soft online

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
The disclose diary of mine © 2012 | Designed by Rumah Dijual, in collaboration with Buy Dofollow Links! =) , Lastminutes and Ambien Side Effects